Zuster Nenita Tapia

Zuster Nenita Tapia, geboren in 1932 in Manila, Filipijnen, trad in 1960 toe tot de Maryknoll Zusters en wijdde haar leven aan missiewerk. Na haar opleiding in de chemie aan de University of Santo Tomas in Manila, werd ze in 1964 uitgezonden naar Cochabamba, Bolivia. Daar doceerde ze scheikunde en religie aan de Maryknoll High School en werkte ze als onderzoeksscheikundige in een door de Verenigde Naties gefinancierd laboratorium in Oruro, Bolivia.

In 1973 werd Zuster Nenita teruggeroepen naar het Maryknoll Center in NY, waar ze drie jaar lang toezicht hield op het Data Processing Office van de Development afdeling. Ze werd vervolgens naar Bandung, Indonesië gestuurd, waar ze labinstructeur was aan het Institute of Technology en onderzoek deed naar passende technologie. Later, in Kupang, Indonesië, leidde ze de nieuwe Science/Chemistry-afdeling aan de katholieke universiteit en was ze hoofd van de bibliotheek.

In 1989 keerde Zuster Nenita terug naar Manila, waar ze gecertificeerd werd in Clinical Pastoral Education en werkte als campusminister aan de State Polytechnic University of the Philippines. Ze gaf bijbelstudieseminars, coördineerde religieuze activiteiten en was betrokken bij de administratie. Ze keerde in 2003 terug naar de Filipijnen, waar ze bijbelstudieseminars voortzette en betrokken was bij roepingenpastoraat.