Zuster Gloria Ruiz

Zuster Gloria Ruiz, geboren in 1930 in New York City, trad toe tot de Zusters van Maryknoll in 1953. Zij behaalde een diploma in Medische Technologie aan het St. Joseph’s Hospital in Kansas City in 1957 en behaalde later een Master’s degree in Volksgezondheid aan de University of Michigan in Ann Arbor in 1971. Haar missie bracht haar naar Hong Kong, waar ze tien jaar lang als medisch technoloog in een ziekenhuislaboratorium werkte en daarna nog twee jaar een gemeenschapsgezondheidscentrum coördineerde.

In 1986 voltooide Zuster Gloria een opleiding tot ziekenhuispastor aan het NYU Medical Center in New York City. Ze keerde terug naar Hong Kong en diende zes jaar als pastorale zorgpastor op de vrouwenoncologieafdeling van een groot overheidsziekenhuis.

Na enkele jaren in de Verenigde Staten te hebben doorgebracht met missie-educatie en promotiewerk voor de Maryknoll Sisters, werd ze in 1975 toegewezen aan Bandung, Indonesië, waar ze opnieuw verantwoordelijk was voor een ziekenhuislaboratorium en een gemeenschapsgezondheidsprogramma.

In de late jaren 90 en tot 2008 werkte Zuster Gloria in het pastoraat voor mensen met AIDS in El Salvador. Na haar tijd in Latijns-Amerika keerde ze terug naar de Verenigde Staten en werd toegewezen aan het rusthuis van de Zusters in Monrovia, California.

De toewijding van Zuster Gloria Ruiz is aan medische zorg en pastorale bediening heeft vele levens aangeraakt en beïnvloed.