Zuster Mary Ellen (Molly) Mertens

Zuster Mary Ellen (Molly) Mertens, geboren in 1942 in Springfield, Ohio, Verenigde Staten, en trad toe tot de Zusters van Maryknoll in 1962. Daarna diende ze in Hong Kong in catechese en gemeenschapsvorming.

Ze behaalde een bachelor in Sociologie in 1973 en werkte als manager in Ossining, New York, Verenigde Staten. Na een terugkeer naar Hong Kong in 1989, combineerde ze pastorale taken met outreach voor Chinese immigranten en gedetineerden in Los Angeles.

Van 2001-2005 was ze mededirecteur van de Oriëntatie voor nieuwe Zusters in Chicago. Terug in Azië werkte ze in Taiwan (2007-2014) met dakloze vrouwen en in een opvangcentrum.

In 2013 naar het Maryknoll Sisters Center in New York, waar ze coördinator was en later betrokken was bij pastoraal werk in Monrovia, California. Na corona-uitdagingen keerde ze in 2021 terug naar Maryknoll, New York, waar ze momenteel lid is van het educatieve programma van het Maryknoll Mission-team. Zuster Molly’s leven is gewijd aan pastorale zorg, gemeenschapsontwikkeling en dienstbaarheid aan de behoeftigen.