Sr. Norma Pocasangre

ORGANISATIE-NIEUWS

Nieuwe missie in Tsjaad

Oorlog in buurland Soedan: duizenden vluchtelingen

Op maandag 1 mei 2023 vertrokken vier Maryknoll Zusters van de Verenigde Staten naar hun nieuwe missie in Tsjaad! Het gaat om de Zusters, Norma Pocasangre, Claudette LaVerdiere en NgocHa Pham.

Er is gekozen voor een missie in Tsjaad omdat de mensen hier te maken hebben met klimaatverandering, migratie en discriminatie. Deze drie onderwerpen zijn met elkaar verbonden in dit Afrikaanse land. Tjsaad is een van de meest geïsoleerde, verwaarloosde en gemarginaliseerde landen ter wereld.

Onze Zusters werden verwelkomd door de bisschop van Moundou. Hij nodigde de Zusters uit om te zien hoe de mensen in dit land leven.

Burgeroorlog in Soedan

Wat de Zusters precies gaan doen, weten we nog niet. Zij willen de situatie ter plekke eerst zelf beoordelen. Helemaal nu in buurland Soedan duizenden mensen op de vlucht zijn geslagen voor de oorlog.

Zuster NgocHa zegt: “De manier waarop nu naar een missie wordt gekeken is enorm veranderd. Toen gingen we mensen helpen als de redder van de wereld. Vandaag is het meer een gezamenlijke inspanning waarbij we goed luisteren. We zijn gericht op samenwerking met de lokale bevolking om te ontdekken waar zij behoefte aan hebben.“