Zuster Maria Zeballos

Zuster Maria Zeballos, geboren in Arequipa, Peru, studeerde af aan de Colegio Nacional Nuestra Asuncion High School in 1963 en behaalde in 1972 een Bachelor in Verpleegkunde aan de Universidad Catolica de Santa Maria. Ze trad in 1975 toe tot de Maryknoll Zusters en legde haar eerste en laatste geloften af in Peru in 1977 en 1986.

Haar eerste missie was in de departementen Puno en Juli in Peru, waar ze als verpleegkundige werkte en gezondheidszorg met pastorale inspanningen integreerde. Ze leerde de Aymara-taal en verdiepte zich in de lokale cultuur. In 1990 werd ze afgevaardigde naar de Algemene Vergadering van de Maryknoll Zusters en lid van het Centrale Bestuursorgaan tot 1997.

Zuster Maria studeerde Therapeutische Massage, Reflexologie, Reiki, Polariteit en Tai Chi in New York, Lima en Santiago. Van 1999 tot 2004 werkte ze in Vilquechico, Peru, en concentreerde zich op Bio-energetica. Ze ontwikkelde een programma voor afgestudeerde studenten in Bio-energetische Behandelingen aan de Katholieke Universiteit in Arequipa, waar ze blijft lesgeven.

Sinds 2003 is ze betrokken bij het Bureau voor Evangelisatie en Andes Cultuur en de Pastorale Raad van de Prelatuur. Na 29 jaar dienst aan het Aymara-volk, blijft ze zich inzetten voor bio-energetica en gemeenschapsontwikkeling.

In 2004 werd Zuster Maria aangesteld als Wellness Coördinator in het Maryknoll Sisters Center in New York, maar keerde terug naar Peru om haar dienst voort te zetten.