Zuster Noreen Marie McCarthy

Zuster Noreen McCarthy, geboren in Ierland in 1926, trad toe tot de Maryknoll Zusters in 1951. Ze werd toegewezen aan Tanzania en was betrokken bij het onderwijs van vrouwen in Musoma en later bij het runnen van een Catechetical Centre in Kigoma. In samenwerking met Zuster Rachel Kunkler creëerde ze een leiderschapstrainingscentrum in Arusha en werkte ze twintig jaar in de Iringa-regio, waar ze projecten leidde voor jeugdgroepen gericht op huisvesting, watervoorziening en alternatieve energie.

Noreen ontving onderscheidingen van de president van Tanzania voor haar werk in de Iringa-regio. Ze bleef contact houden met het gebied, zelfs tijdens het bemannen van het huis van gastvrijheid in Nairobi, Kenia, voor Maryknoll Zusters in Afrika. Haar toewijding aan gemeenschapsontwikkeling en onderwijs kwam tot uiting in haar rol als tutor en haar inzet voor lekenleiderschap.

Zuster Noreen en Zuster Rachel waren pioniers in het begeleiden van projecten die de levens van Tanzanianen positief hebben beïnvloed. Haar erkenning van de behoeften van de lokale bevolking, vooral op het gebied van onderwijs en duurzame ontwikkeling, heeft haar tot een waardevol lid van de Maryknoll Zusters-gemeenschap gemaakt.