Zuster Magreth Mkenda

Zuster Magreth Mkenda, geboren op 3 juli 1973 in Moshi, Tanzania, is het negende van tien kinderen in een diepgelovig gezin. Ze studeerde in 1992 af aan de Mkuu Secondary School in Kilimanjaro, Tanzania, en behaalde in 1996 een Associate of Arts in Elementary Education in Iringa. Haar interesse in de bedieningen van de Maryknoll Zusters ontstond tijdens haar lerarenopleiding.

Magreth voelde zich aangetrokken tot de manier waarop de Maryknoll Zusters leefden en hun liefdevolle en vriendelijke benadering naar vrouwen in nood. Ze trad op 11 augustus 2001 toe tot de Maryknoll Zusters in New York en nam deel aan hun oriëntatieprogramma in Chicago, IL. Na twee jaar studie aan de Catholic Theological Union in Chicago, legde ze haar eerste geloften af op 7 september 2003 en haar laatste geloften op 7 november 2009 in Moshi, Tanzania.

Haar eerste missie bracht haar naar Cochabamba, Bolivia, waar ze van 2004 tot 2008 werkte in een weeshuis voor kinderen, velen van hen verlaten of kinderen van ouders met AIDS. Ze was actief in onderwijs en sociale diensten, en werkte met straatkinderen.

Voor haar laatste geloften keerde Magreth terug naar Maryknoll om ervaringen te delen en zich voor te bereiden op een levenslange toewijding als Maryknoll Zuster. Ze legde haar laatste geloften af in haar geboorteplaats, omringd door familie, vrienden en medezusters, met de Kilimanjaro als achtergrond.

In 2016 voltooide Magreth een Bachelor of Arts in Elementary Education aan het Albertus Magnus College in New Haven, CT. Haar toewijding aan onderwijs en dienstbaarheid weerspiegelt haar diepe geloof en verbintenis met de Maryknoll gemeenschap.