Zuster Marilyn Jean Graf

Zuster Marilyn Jean werd geboren in 1927 in Lemont, Illinois, Verenigde Staten. Na haar afstuderen aan St. Francis Academy High School in 1944, trad ze in 1956 toe tot de Maryknoll Zusters. Ze studeerde zakelijke en secretariële vakken en begon haar dienst aan Maryknoll in de administratiekantoren van het Sisters Center in Ossining, NY.

Zuster Marilyn werd in 1960 naar Guatemala gestuurd, waar ze vijf jaar lang commerciële vakken doceerde aan het Monte Maria College. Na een periode van dienst in de Verenigde Staten werd ze in 1969 naar de Palau-eilanden in de Stille Oceaan gestuurd, waar ze les gaf in geloofsovertuiging, typen, kantoorpraktijk en Engels op Jesuit High School.

Ze diende ook bij de administratie van de Maryknoll Fathers’ and Brothers’ in New York en keerde terug naar Guatemala voor negen jaar van toegewijde onderwijsdienst. Na een periode van familiedienst in 1989, bood ze secretariële dienst aan het centrum aan voordat ze in 1993 naar Thailand werd gestuurd. Daar vervulde ze de rol van Engelssprekende secretaresse van de lokale bisschop en onderwees ze Engels.

In 2005 keerde zuster Marilyn terug naar het Maryknoll Sisters Center, waar ze diende als secretaresse van het leiderschapsteam van de Maryknoll Zusters gedurende twee jaar. Ze werd toen toegewezen aan Monrovia, Californië, waar ze tot 2014 woonde voordat ze terugkeerde naar het Maryknoll Sisters Center. Hoewel ze met pensioen is, blijft ze vrijwilligerswerk doen.