Zuster Jessie Poynton

Jessie Poynton, geboren in 1930 in Buffalo, New York, Verenigde Staten, trad in 1950 toe tot de Maryknoll Zusters. Na het behalen van haar bachelor in onderwijs, werd ze in 1957 toegewezen aan Chili, waar ze onderwijs gaf en directeur was van basisscholen in Santiago en Talchuano tot 1968. Tijdens haar missie ondersteunde ze kleine christelijke gemeenschappen en was ze betrokken bij godsdienstonderwijs voor volwassenen en jongeren.

In 1970 keerde ze terug naar de VS om voor haar zieke vader te zorgen en behaalde ze een master in onderwijs. In 1974 keerde ze terug naar Chili en werkte ze in Temuco als lid van het Pastoraal Team en professor Engels aan de universiteit. Van 1976 tot 1991 diende ze in Talca, waar ze een programma voor onderdrukte vrouwen oprichtte en verschillende bedieningen bij de armen vervulde.

In 1994 werd ze overgeplaatst naar de westelijke regio in de VS, waar ze vrijwilligerswerk deed voor senioren en een steungroep voor vrouwen oprichtte. In 2010 keerde ze terug naar New York staat. Jessie ging met pensioen in het centrum van Maryknoll.