Zuster Rose Lauren Earl

Zuster Rose Lauren, afkomstig uit New Albany, Indiana, Verenigde Staten, studeerde boekhouding aan de University of Indiana voordat ze zich in 1950 bij de Maryknoll Zusters voegde. Haar eerste missieopdracht was in 1953 bij het Maryknoll Sisters Center, waar ze op de financiële afdeling en in het kantoor van de Zusters Mission Shipping werkte.

In 1960 werd Zuster Rose Lauren toegewezen aan Hawaii, waar ze vier jaar lang les gaf op de St. Anthony’s Elementary School in Kalihi, Oahu. In 1964 werd ze overgeplaatst naar Majuro, Marshalleilanden, waar ze veertien jaar lang zowel lerares als directrice was op de Assumption Elementary School. Ze begon met slechts twee lokalen en ontwikkelde een lerarenopleiding voor de docenten.

Na terugkeer naar Hawaii in 1978 werd Zuster Rose Lauren Diocesane Directeur van Natural Family Planning en was ze betrokken bij Catholic Engaged Encounter en Marriage Preparation. Ze nam deel aan satellietcommunicatie met Natural Family Planning-counselors in de Pacifische eilanden via de University of Hawaii.

Van 1992 tot 1997 werkte Zuster Rose Lauren als assistent-thesaurier. Na haar terugkeer naar Majuro was ze beheerder voor de Prefect Apostolic of the Republic of the Marshall Islands gedurende tien jaar, waar ze verantwoordelijk was voor diverse projecten en logistieke ondersteuning. In 2008 voegde ze zich bij het Maryknoll Sisters Center in New York, Verenigde Staten.