Zuster Margaret Rose Ibe

Zuster Margaret Rose, geboren op 7 augustus 1942 in Queens, New York, Verenigde Staten, trad in 1967 toe tot de Congregatie van de Zusters van Maryknoll. Ze behaalde haar bachelor in onderwijs aan Mary Rogers College in Maryknoll, New York, in 1972. Na een periode van dienst in het Sisters Center, vertrok ze in 1972 voor haar eerste buitenlandse missie naar Indonesië, waar ze korte cursussen gaf over huishoudkunde en budgettering.

Na haar terugkeer naar het Sisters Center in 1976 voltooide Zuster Margaret Rose een jaar van reflectie en behaalde ze een Master of Arts in Religious Studies aan de Maryknoll Graduate School of Theology in 1977. Ze was betrokken bij geletterdheidstraining, groepswerk voor mensenrechten en werkte als stafmedewerker van het Brazilian Bishops Program of International Study Days. Daarnaast werkte ze enkele dagen per week bij een outreach-programma gesponsord door de afdeling Community Medicine van het St. Vincent’s Hospital in New York City.

In 1978 ontving Zuster Margaret Rose haar tweede buitenlandse opdracht, deze keer naar Peru. Na een jaar taalstudie in Cochabamba begon ze te werken in de Ciudad de Dios Parish in Lima, waar ze zich bezighield met volwasseneneducatie en gemeenschapsorganisatie met vrouwen. Ze diende ook 18 jaar lang op de Vicariate Commission of Human Rights en werd later directrice van de diocesane Human Dignity Commission. Deze commissie exploiteert Centers of Access to Justice voor mensen met een laag inkomen en organiseert workshops over verschillende onderwerpen in het bisdom Lurin. Zuster Margaret Rose diende 41 jaar in Peru, betrokken bij pleiten voor mensenrechten op verschillende niveaus.

In 2017 ging ze met pensioen vanwege gezondheidsproblemen en vestigde ze zich in het Maryknoll Sisters Center.