Zuster Li Ching (Lekheng) Chen

Zuster Li Ching uit Chang Hua, Taiwan, trad in 1979 toe tot Maryknoll. Opgegroeid in een traditioneel religieus gezin met een mix van taoïsme en boeddhisme, kwam ze op 21-jarige leeftijd in aanraking met het christendom. Voor haar intrede bij Maryknoll was Zuster Li Ching boekhouder en catecheet.

In 1981 vertrok ze naar Tanzania, waar ze onderwijs gaf in basisscholen, huishoudkunde doceerde en steun verleende aan vrouwen die leden onder uitsluiting. Ze was betrokken bij de oprichting van Project VEMA, dat een geïntegreerde benadering van onderwijs, ontwikkeling en gezondheid bevordert. In 1994 superviseerde ze een opvangcentrum voor onbegeleide minderjarigen in het Chabilisa-vluchtelingenkamp in Tanzania tijdens de Rwandese vluchtelingencrisis. Later werkte ze in Hawaii en Tanzania, waar ze klinische pastorale zorg volgde, toezicht hield op studenten in een ziekenhuis en werkte aan aidsvoorlichting.

In 2009 voegde ze zich bij een andere Maryknoll Zuster in Morogoro, waar ze in een kliniek werkt, counseling geeft en Chinese oefeningen onderwijst aan patiënten. Haar leven is intens en vol uitdagingen. Zuster Li Ching blijft zich inzetten voor het welzijn van anderen in haar missiewerk.