Suzanne Rech

Zuster Susanne (Sue) Rech

Zuster Sue Rech, geboren op 30 oktober 1943 in Pittsburgh, PA, trad op 18 oktober 1962 toe tot de Maryknoll Zusters. Ze behaalde een Associate of Arts in Community Service aan het Mary Rogers College en was actief in de Ontwikkelingsafdeling van de Congregatie.

Haar eerste missieopdracht bracht haar in 1971 naar Mwanza, Tanzania, waar ze zich inzette voor jeugd- en vrouwenonderwijs op het platteland en betrokken was bij gemeenschapsontwikkeling. Ze werkte in verschillende pastorale teams in Tanzania, waaronder in Shinyanga, Sayu Sayu en de Katholieke Missie Kinjunji in Arusha tot 1982.

Na een periode van missie-educatie en promotie in de VS, keerde Zuster Sue in 1985 terug naar Tanzania om zich bij de Olkokola Missie in Arusha aan te sluiten, gericht op vrouwenontwikkeling. Ze behaalde in 1994 een Master of Arts in Pastorale Studies aan de Loyola University in Chicago en keerde terug naar Arusha om leiderschapsvaardigheden te onderwijzen, geletterdheidslessen te geven, ontwikkelingsprojecten te implementeren en pastoraal werk te verrichten onder Maasai-vrouwen.

Van 2005 tot 2010 leidde ze het vormingsprogramma in Chicago voor kandidaten van de Maryknoll Zusters, waar ze een Certificaat in Religieuze Vorming behaalde. Zuster Sue keerde daarna terug naar Tanzania om vrouwen te ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijven voor hun gezinnen.