Avelino-Abby

Zuster Aurea (Abby) Avelino

Zuster Aurea (Abby) Avelino, afkomstig uit Tanauan, Batangas, Filipijnen, emigreerde naar Californië, VS, en werkte zes jaar als ingenieur. Haar verlangen om de wereld te beïnvloeden door missie en dienstverlening leidde haar naar de Maryknoll Sisters, waar ze twee jaar als Maryknoll Affiliate diende. In 2006 trad ze toe tot de Congregatie en legde haar Eerste Geloften af in 2008 in New York.

Toegewezen aan Japan, voltooide Zuster Abby taalschool en werkte in katholieke parochies, waar ze een steunpilaar werd voor Filipijnse migrantenfamilies. Na een reflectieperiode in New York legde ze in 2014 haar Eeuwige Geloften af en keerde terug naar Japan voor haar bediening.

Zuster Abby werkt momenteel met Talitha Kum Japan, een organisatie tegen mensenhandel, en was zeven jaar fulltime actief in parochieministerie in St. Ignatius, een internationale gemeenschap van ongeveer 6.000 leden. Voor de pandemie bediende deze kerk wekelijks 800 tot 1000 mensen voor de Engelse mis. Haar passie blijft zichtbaar in haar inzet voor de genezing van vrouwen en kinderen die misbruik hebben ervaren.