Zuster Rebecca Nyaki

Rebecca “Becky” Nyaki werd geboren in 1975 in Mandeka, Moshi, Tanzania. Ze studeerde af aan de Mkwawa High School in Iringa, Tanzania, in 1998 en behaalde haar diploma fysiotherapie aan het Kilimanjaro Christian Medical Center in 2001.

In North Carolina, in antwoord op behoeften op het gebied van voorschools onderwijs en immigratie, werkte ze als vrijwilliger op een openbare school in een programma voor vierjarigen, voornamelijk afkomstig uit Latijns-Amerika. Ze werkte ook als vrijwilliger bij een praktijk voor fysiotherapie en vroeg certificering aan in North Carolina.

Zuster Rebecca nam deel aan ‘Women Build’, een initiatief van Habitat for Humanity, en hielp bij het bouwen van een huis voor een gezin in Henderson County. Ze reageerde ook op de orkaan Gustav door vrijwilligerswerk te doen bij het American Red Cross, waar ze meer dan 2.700 mensen hielp die hun toevlucht hadden gezocht aan de Louisiana State University in Alexandria.

Na acht jaar in North Carolina keerde ze in 2017 terug naar het Maryknoll Center in New York om Congregational Service te verlenen en samen te werken met immigranten in het Center en in de oostelijke regio in de Verenigde Staten. Gedurende haar tijd in North Carolina en daarna bleef zuster Rebecca haar toewijding tonen aan het helpen van anderen, waarbij ze haar vaardigheden en energie inzette om degenen in nood bij te staan en gemeenschappen te ondersteunen.