Zuster Jeong Mi Lee

Jeong Mi Lee werd geboren op 22 augustus 1967 in Pusan, Korea, als dochter van Yim Dong-Sun (Moeder) en Lee Chi-Hun. Ze had 8 zussen. Jeong Mi studeerde af aan de Young Do Women’s High School in Pusan in 1984 (?) en behaalde in 1990 een Bachelor of Arts aan de Pusan Women’s University. Ze studeerde ook Koreaanse traditionele dans. Samenmet een vriendin is ze zelfs een dansstudio in Pusan.

Zuster Jeong Mi startte bij Maryknoll Sisters op Shin Ne Island. Ze heeft drie jaar lang Engels geleerd terwijl ze werkte met straatkinderen op de Filipijnen.

Jeong Mi trad op 1 augustus 1996 toe tot de Maryknoll Sisters in Mount Vernon, New York, twee weken voor haar 29e verjaardag. Ze legde haar Eerste Geloften af op 12 september 1998 in het Sisters Center in New York en haar Definitieve Geloften op 3 juli 2004, ook in het Center. Na het afleggen van haar geloften in 1996, kreeg Zuster Jeong Mi haar eerste missie toegewezen in Zimbabwe, Afrika.

De bediening van Zuster Jeong Mi Lee kreeg vorm met een outreachproject van het Nationaal Ballet van Zimbabwe, dat lessen aanbood aan kinderen met fysieke en mentale uitdagingen.

Zuster Jeong Mi voelde zich goed over de verandering die plaatsvond wanneer de kinderen in haar lessen hun kunstarm- en benen afdeden, ontspanden, op de grond gingen zitten en genoten van de bewegingen die ze konden maken op de muziek.