Zuster Rachel Lauze

Zuster Rachel Lauze, geboren in 1950 in Lewiston, Maine, VS sloot zich op 1972 aan bij de Maryknoll Zusters. Na het starten van een gezondheidsprogramma in Indonesië, keerde ze terug naar de Verenigde Staten voor verdere studies, waaronder een master in Theologie en een bachelor in Psychologie. Als reactie op haar roeping trad ze in 1981 toe tot de Contemplatieve Gemeenschap in het Maryknoll Zusters Klooster, waar ze diende onder de Navajo-stam en in Thailand.

In 1998 keerde ze terug naar actieve dienst en werd toegewezen aan de Japanse regio. In Tokyo werkte ze met Sanyukai, waar ze maaltijden bereidde voor daklozen, en bij het You-I Home deed ze kunsttherapie voor dakloze vrouwen.

Rachel Lauze is een veelzijdige persoon met vele talenten, waaronder toegepaste kunst, en heeft haar leven gewijd aan dienstbaarheid en medeleven met degenen die het het meest nodig hebben. Haar verhaal getuigt van haar inzet voor missie, zowel actief als contemplatief, en haar bijdrage aan verschillende gemeenschappen wereldwijd.