Zuster Norma Angel

Zuster Norma, geboren in Curaçao en opgeleid in Nederland, heeft een indrukwekkende achtergrond in onderwijs en sociologie. Voordat ze toetrad tot de Maryknoll Zusters, volgde ze een lerarenopleiding in Suriname en behaalde ze een Master in Sociologie in Nederland. Haar taalvaardigheden omvatten Nederlands, Engels, Spaans, Papiaments, Sranantongo, Swahili en Bari.

In 1980 trad ze toe tot de Maryknoll Zusters en studeerde twee jaar Theologie. Ze werkte met jongeren in Children’s Village in Dobbs Ferry, waarna ze naar Soedan ging om chronisch zieke patiënten te begeleiden. In Tanzania richtte ze zich vanaf 1986 op het bieden van onderwijskansen aan kansarme jongeren, met een speciale focus op meisjes. Ze stimuleerde hen om voortgezet en beroepsonderwijs te volgen en ontwikkelde een uniek omgekeerd missieprogramma, waarbij Tanzaniaanse jongeren hun cultuur deelden in Curaçao en de VS door middel van zang en dans.

Zuster Norma’s focus verschoof in 1994 naar Organisatie en Menselijke Ontwikkeling. Ze trainde bij het National Training Laboratory in Virginia en behaalde in 2004 een Ph.D. aan het Fielding Institute in Californië. Ze werkt wereldwijd met diverse organisaties, geeft workshops over racisme, en biedt training en culturele coaching aan om diversiteit en inclusie te bevorderen.

Nu gevestigd in Washington, DC, blijft zuster Norma actief in de Maryknoll Zusters Tanzania Regio. Ze deelt haar expertise in workshops in Afrika en de VS, waarbij ze wordt geprezen voor haar vermogen “om mensen samen te brengen.” Haar werk weerspiegelt een diepe toewijding aan geloof, onderwijs en het bevorderen van intercultureel begrip.