Zuster Bernice Rigney

Bernice Rigney werd geboren in 1940 in Baltimore, Maryland. Ze trad in 1959 toe tot de Maryknoll Zusters. Ze behaalde een Bachelor of Arts in Community Service aan het Rogers College in 1969.

Zuster Bernice’s eerste missieopdracht was in 1969 in Tanzania, waar ze zich bezighield met plattelandsontwikkeling, vrouwengroepen, jongerenwerk en het opzetten van Basic Christian Communities. Later werkte ze in Nairobi, Kenia, waar ze betrokken was bij het begeleiden van Rwandese vluchtelingen die waren gevlucht voor de genocide. Ze ontwierp cursussen en bood begeleiding aan individuen en groepen.

Terug in de Verenigde Staten werkte zuster Bernice in roepingenpastoraat en behaalde ze een Master of Arts in Pastoral Ministry aan de Creighton University. Daarna werkte ze weer in Kenia, waar ze betrokken was bij het Amani Center in Nairobi, dat begeleiding bood aan slachtoffers van geweld, inclusief overlevenden van de bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in 1998.

Zuster Bernice bood ook hulp aan in Rwanda na de genocide en werkte aan conflictbeheer en verzoening, zowel in de Verenigde Staten als internationaal. Ze bood individuele en groepssessies aan, naast crisisinterventie en reactie.

Na haar lange diensttijd in Afrika keerde zuster Bernice terug naar het Maryknoll Center in New York, waar ze diende als mededirecteur van het Congregational Personnel Office tot haar pensionering in 2017.