Zuster Moira Hurley

Zuster Moira, geboren in 1934 in Toledo, Ohio, Verenigde Staten, trad in 1956 toe tot de Congregatie van de Zusters van Maryknoll in het Maryknoll Sisters Center in New York staat. Ze behaalde een bachelor in sociologie aan Maryville College in St. Louis, Missouri in 1956.

Na haar taalstudie in Cochabamba, Bolivia, werkte Zuster Moira drie jaar in Peru, waar ze een Parochie Sociaal Dienstencentrum startte. Ze diende ook als directeur van een ander Sociaal Dienstencentrum in Bolivia voordat ze terugkeerde naar Peru. Gedurende tien jaar verrichtte Zuster Moira uitgebreid werk in de parochie, werkte in een kliniek voor de armen van Lima, en leidde het Sociaal Dienstencentrum.

In 1985 keerde ze vanwege ziekte terug naar de VS, maar na een jaar herstel was ze klaar om opnieuw haar missiewerk voort te zetten. Ze keerde terug naar Peru in 1986 en diende zeven jaar in de pastorale verpleging via de San Martin Parish. In 1993 keerde ze terug naar het Maryknoll Sister Center in New York staat en werkte drie jaar bij de Maryknoll Sisters Center Health Services Clinic, voordat ze haar internationale missiewerk voortzette.

In 1997 vertrok Zuster Moira naar Mexico, waar ze negen jaar als verpleegster werkte in een kraamkliniek. Ze diende veertig jaar in Zuid- en Midden-Amerika, toegewijd aan verpleging, pastoraal werk en sociale dienstverlening aan de armen. In 2006 ging ze met pensioen en werd ze een actief lid van de Maryknoll Zusters-gemeenschap in Monrovia, Californië.

Vanwege gezondheidsredenen keerde Zuster Moira in 2019 terug naar het centrum in New York, waar ze woont in de Sisters Home Health Care Unit.