Zuster Rita Burdzy

Zuster Rita, afkomstig uit St. Louis, Missouri, Verenigde Staten, trad toe tot de Maryknoll Zusters in 1978 en heeft een indrukwekkende carrière in de verpleegkunde en missiewerk. Na het behalen van haar bachelor in Verpleegkunde en ervaring als legerverpleegster, studeerde ze aan de Maryknoll School of Theology en behaalde ze certificering als formateur. In 1981 ging ze naar Japan, waar ze de Japanse taal bestudeerde en haar Japanse Verpleegkundige Licentie behaalde. Ze werkte als verpleegster bij de SanyuKai Clinic, een gratis medische kliniek voor daklozen in Tokyo, tot 1992.

Na haar terugkeer naar Maryknoll, werkte Zuster Rita als mededirecteur van het Congregational Orientation Program en behaalde ze haar MSN (Master of Science in Nursing, master op het gebied van verpleging) in Family and Community Health Nursing aan de St. Louis University. In 2002 keerde ze terug naar Japan en vierde ze haar zilveren jubileum als Maryknoll Zuster. Ze werkte bij Place Tokyo, een organisatie die mensen met HIV/AIDS ondersteunt, en runde opnieuw de SanyuKai Clinic tot 2015. In 2016 deed ze vrijwilligerswerk in de Fukushima Prefectuur.

In 2017 keerde Zuster Rita terug naar het Maryknoll Sisters Center en werd benoemd tot “Integrative Care Coordinator” van Health Services, waar ze haar uitgebreide ervaring en toewijding aan de gezondheidszorg voortzet.