Zuster Isabel Rabbon

Zuster Isabel Rabbon, geboren in 1933 in Wailuku, Maui, Hawaii, Verenigde Staten en trad in 1956 toe tot de Zusters van Maryknoll. Na haar opleiding aan Marymount College in Kansas doceerde ze twee jaar voordat ze zich bij de congregatie voegde.

Zuster Isabel begon haar missiewerk in 1959 als lerares op St. Anthony’s School in de South Bronx, New York. In 1963 werd ze toegewezen aan Chili, waar ze betrokken was bij parochiepastoraal werk in Buzeta aan de rand van Santiago en in Talcahuano tot 1974.

Na een periode van vier jaar aan de westkust van de Verenigde Staten als lid van het Toelatingsteam, keerde Zuster Isabel in 1979 terug naar Hawaii. Daar werkte ze als Pastoraal Medewerker in Kaunakakai, Molokai, gedurende elf jaar en vervolgens in Lanai City, Lanai, tot 1995. Ze keerde terug naar het Maryknoll Sisters Center in New York als lid van het Toelatingsteam van 1995 tot 1999.

In 2000 keerde Zuster Isabel terug naar Hawaii, waar ze haar werk als gepensioneerde voortzette en vrijwilligerswerk deed bij St. Anthony of Padua Parish in Kailua. Ze was ook actief als vrijwilliger in het Kaneohe State Mental Hospital en assisteerde bij het onderwijzen aan gevangenen. Daarnaast maakte ze deel uit van het Coördinerend Team van het programma “Returning Catholics Home”, dat tot doel heeft inactieve katholieken weer welkom te heten in de geloofsgemeenschap.