Zuster Kathleen (Kathy) Magee

Zuster Kathleen (Kathy) Magee, geboren in 1945 in Boston, Massachusetts, Verenigde Staten, en trad in 1963 toe tot de Zusters van Maryknoll. Zij voltooide haar bachelor of Science in Elementair Onderwijs in 1969. Haar eerste missie was in Tanzania, waar ze van 1965 tot 1981 wiskunde, wetenschap, Engels en religie doceerde op verschillende kostscholen.

Na terugkeer in de VS werkte Zuster Kathy in diverse rollen, waaronder planning voor de Algemene Vergadering van de Maryknoll Zusters. In 1989-1991 diende ze als verpleegassistent-revalidatiespecialist en verzorgde ze haar moeder. In 1996 behaalde ze een master of Arts in Huwelijk en Gezinstherapie. Vanaf 2002 was ze coördinator in het New England-gebied voor de oostelijke regio in de Verenigde Staten.

Vanaf augustus 2007 doceert Zuster Kathy aan het St. Joseph College in West Hartford, Connecticut, VS. Ze is een erkend psychotherapeut en klinisch lid van de American Association for Marriage and Family Therapy. Ze organiseert groepsbegeleidingsseminars en begeleidt stagiairs in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Als klinisch coördinator bij het Children’s Home in CT tussen 2000-2007 bood ze individuele, groeps- en gezinstherapie aan jongeren met diverse achtergronden.

Zuster Kathy deelt haar transculturele missie-ervaringen met nieuwe therapeuten, waarbij ze hen helpt een relationeel, systemisch en co-constructivistisch perspectief aan te nemen. Haar inzet voor counseling en onderwijs weerspiegelt haar diepgaande toewijding aan het dienen van anderen en het delen van haar rijke ervaring in diverse gemeenschappen wereldwijd.