Zuster Earnest Chung

Zuster Earnest, geboren in Macao en opgegroeid in Hong Kong, trad in 1968 toe tot Maryknoll na vier jaar onderwijs aan de Maryknoll Convent School. Ze behaalde haar bachelor in basisonderwijs in 1970 en werd toegewezen aan Hawaï, waar ze wetenschap doceerde en later coördinator werd van audiovisuele middelen op het diocees Religieus Onderwijskantoor.

Vanaf 1973 diende ze vele jaren bij Catholic Charities Hawaï, waar ze opklom tot specialist in consumentenvoorlichting en in 1984 haar masterdiploma in Volksgezondheid behaalde. Ze werd de eerste uitvoerend directeur van Catholic Charities Elderly Services. In 1987 keerde ze terug naar Maryknoll, bekleedde verschillende functies en leidde het Third Age Office. In 1995 keerde ze terug naar Catholic Charities, waar ze uitvoerend directeur werd van Catholic Charities Immigration Services en later directeur sociaal beleid.

Haar toewijding aan ouderenzorg werd erkend met de Nalima Kokua Community Service Award in 1994. In 2011 diende ze als mededirecteur van het Congregational Personnel Office aan het Maryknoll Sisters Center en in 2017 werd ze opnieuw toegewezen aan Hawaï. Zuster Earnest heeft haar leven gewijd aan het verbeteren van het welzijn van ouderen en heeft verschillende leidinggevende rollen vervuld binnen diverse organisaties.