Zuster Antoinette (Nonie) Gutzler

Zuster Antoinette (Nonie) werd geboren in 1946 in Brooklyn, New York, Verenigde Staten.  Ze trad in 1964 toe tot Maryknoll aan het Sisters Center in Ossining, NY, na haar afstuderen aan de Bishop McDonnell High School in 1963.

Na het behalen van een bachelor in Theologie van Mundelein College in Chicago in 1971, werd zuster Nonie toegewezen aan Tanzania. In Mwanza was haar bediening veelzijdig: godsdienstonderwijs op de middelbare school, werk met de jonge katholieke studentenbeweging en mede leiding geven aan een centrum voor studenten om te voorzien in de behoeften van een groeiende populatie van jongeren die van huis waren voor hun studie.

In 1975 werd zuster Nonie gevraagd terug te keren naar de Verenigde Staten om gedurende twee jaar missieonderwijs en promotie te doen in het gebied van New England. In 1978 werd ze toegewezen aan Taiwan, waar ze de directeur werd van het Solidarity Workers Center in Kaohsiung, een centrum dat fabrieksarbeiders ondersteuning en begeleiding bood.

Terug in het Maryknoll Center in 1989, diende zuster Nonie als Personeelsdirecteur van de Maryknoll Zusters Congregatie tot 1993. In 1995 behaalde ze een master in Systematische Theologie aan de Fordham University in New York en een PhD in 2001.

Tijdens haar tijd aan Fordham was zuster Nonie afgestudeerd assistent en onderzoeksassistent van Dr. Elizabeth Johnson SSJ, en voltijds docent-assistent. Ze gaf lezingen in Hong Kong en Taiwan over Christologie, leidde een programma voor spirituele vernieuwing in het Heilige Land en keerde in 2001 terug naar Taiwan voor theologisch onderwijs en spirituele begeleiding.

Zuster Nonie is lid van het comité van de Ecclesia of Women in Asia, een bijeenkomst van Aziatische vrouwelijke theologen. In 2008 werd zuster Nonie uitgenodigd om een lezing te geven aan de Federatie van Aziatische Bisschoppenconferentie en sprak ze over “Vrouwen in staat stellen: gender in de context van kerkelijke documenten.” In 2014 werd zuster Nonie verkozen tot het leiderschapsteam van de congregatie om te dienen als president van de Maryknoll Zusters Congregatie tot 2021.